Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Halászlé z kapra


Ingrediencie
  • (1500 g) kapor
  • (200 g) cibuľa
  • (1 ks) zelená paprika
  • (1 ks) paradajka
  • sladká mletá paprika
  • pálivá mletá paprika
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

- pripravíme si kapra tak, že ho očistíme, vypitváme, vykostíme, odrežeme mu hlavu, plutvy a chvost( ikry al. mliečie odložíme)
– mäso pokrájame na menšie plátky a dobre posolíme
– na kolieska si nakrájame cibuľu
– na kocky si narežeme papriku a paradajku

Výroba

Do hrnca vložíme hlavu, plutvy a kosti a spolu so soľou a cibuľou necháme variť 1,5- 2 hodiny. Po uvarení zmes scedíme.
Vývar necháme zovrieť znova, prisypeme sladkú mletú papriku a vložíme kúsky mäsa( ikry al. mliečie), paradajku, papriku, podľa chuti prisolíme a necháme vrieť.
Ku koncu pridáme pálivú mletú papriku a dovaríme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 29 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa