Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Halászlé


Ingrediencie
  • (1500 g) rôzne druhy rýb
  • (200 g) cibuľa
  • (1 lyžica) masť
  • (2 ks) zelená paprika
  • (2 ks) paradajka
  • (2 ks) zemiak
  • (50 g) hladká múka
  • mletá pálivá paprika
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

- vezmeme si rybu, zbavíme kostí, nakrájame na malé kúsky a nasolíme
– najemno nasekáme cibuľu
– na plátky si pokrájame paradajky, papriku a zemiaky

Výroba

Pripravíme si hrniec, pridáme nakrájanú cibuľu, nasypeme červenú papriku a zalejeme vodou. Po niekoľkých minútach pridáme hlavu a kosti z rýb, zeleninu a podľa chuti osolíme.
Po hodine varenia zmes prepasírujeme.
Do misky si vložíme múku a vajcia, urobíme cestovinu a uvaríme ju.
Ak už máme vývar prepasírovaný, vložíme kúsky rýb a varíme, pokým nezmäknú.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 29 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa