Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Kapor plnený


Ingrediencie
  • (1 ks) kapor
  • soľ
  • (40 g) maslo
  • (30 g) cibuľa
  • (60 g) huby
  • (1 ks) pečeň z kapra
  • (1 ks) žemľa
  • mlieko
  • (2 ks) žĺtky
  • mleté čierne korenie
  • (1 ks) sardelová pasta
  • maslo
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si pripravíme kapra, očistíme si ho, brucho si rozrežeme po dĺžke, vyberieme vnútornosti a poumývame.
Odstránime hlavnú chrbtovú kosť ( ale nerozrežme chrbát.).

Výroba

Takto pripravenú rybu si každej strany nasolíme a mäso z chrbtovej kosti spolu s pečeňou najemno pokrájame.
Do hrnca si vložíme maslo, necháme ho rozpáliť, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme huby, kt. sme si očistili a pokrájali na plátky a necháme podusiť, pokým nezmäknú.
Huby necháme vychladnúť, neskôr k nim primiešame žemľu, kt. sme si namočili v mlieku a postupne primiešavame žĺtky, mleté čierne korenie, sardelovú pastu a všetko dôkladne pomiešame.

Dokončenie

Na záver túto plnku vložíme do kapra, otvor zaistíme, položíme ho na pekáč, obložíme maslom a vložíme dovyhriatej rúry zapiecť.
Počas pečenia kapra neustále polievame vlastnou šťavou.
Hotového kapra pokrájame na porcie a servírujeme spolu so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa