Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Utorok, 3 Aug. 2021 · Dvojica #4
Ryby a plody mora

Kapor so sladkokyslou omáčkou ( Čína )


Ingrediencie
  • (1 ks) kapor
  • soľ
  • (2 lyžice) Solamyl
  • (2 lyžice) voda
  • olej
  • Omáčka:
  • (1 ks) cibuľa
  • (2 lyžice) olej
  • (1 strúčik) cesnak
  • (1/2 pohára) vývar
  • (1 lyžička) zázvor
  • (1 lyžica) ocot
  • (1 lyžica) cukor
  • (1 lyžica) sójová omáčka
  • soľ al. Glutasol
  • (1 lyžička) Solamyl
  • (1 lyžica) voda
  • (1 lyžica) kečup
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si rybu, očistíme si ju, umyjeme, na porcie nakrájame, vykostíme, odstránime kožu a jednotlivé kúsky nasolíme a obalíme v zmesy zo Solamylu a vody.

Výroba

Obalené kúsky si opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.

Omáčka:
Očistíme si cibuľu, nadrobno ju nasekáme a speníme na rozpálenom oleji.
Pridáme cesnak, kt sme si rozlačili, vývar, zázvor, ocot, cukor, sójová omáčka, podľa chuti soľ a poriadne premiešame.
Na zahustenie vmiešame do zmesy Solamyl rozmiešaný s vodou a na záver trochu kečupu.
Omáčku vložíme do jenského skla a povaríme asi 30 minút.

Dokončenie

Na vypražené kusy si nalejeme omáčku a servírujeme s prílohou, kt. si samy zvolíme.
DObrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 18 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa