Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 9 Máj 2021 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

“Kotúče”


Ingrediencie
  • 1 l polohrubej múky, 6 väčších zemiakov uvarených v šupke, kvasnice, 1 dl mlieka, 1 vajce, trocha soli,trocha oleja na omastenie.
Popis prípravy jedla
Výroba

Do postrúhaných zemiakov pridáme kvások s ostatnými surovinami a zmiesime na hustejšie cesto, ktoré sformujeme do hrubšieho šúľka o priemere 7 cm a necháme podkysnúť. Pokrájame na 1 cm kúsky, ktoré rozvaľkáme, posypeme korením a soľou alebo oškvarkami. Ak chceme sladké, použijeme škoricu a cukor. Takto upravené cesto zvinieme a stočíme do tvaru slimáka. Ukladáme na vymastený plech, vrch kotúča potrieme olejom a pečieme

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa