Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Bezmäsité jedlá

“Lečky” s kapustou


Ingrediencie
  • 350 g hrubej múky, voda, 1 vajce, soľ, olej, 100 g cibule, 600 g hlávkovej kapusty, čerstvo potlčené čierne korenie, 100 g údenej slaniny
Popis prípravy jedla
Výroba

Preosiatu múku spracujeme s trochou vody, vajcom a so soľou na rezancové cesto, ktoré rozvaľkáme a pokrájame na malé štvorčeky. Na 40 g masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú kapustu pokrájanú na kocky, okoreníme mletým čiernym korením, podľa chuti osolíme a udusíme. Štvorčeky uvaríme v osolenej vode, opláchneme teplou vodou, pomastíme, aby sa nezlepili, a premiešame s udusenou kapustou. Každú porciu polejeme rozškvarenou údenou slaninou pokrájanou na kocky.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa