Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Bezmäsité jedlá

“Múčny šterc”


Ingrediencie
  • 400 g hrubej múky, 200 ml vody, 3 lyžice masti alebo masla, soľ, 2 cibule , 1 lyžička mletej škorice a 2 lyžičky práškového cukru
Popis prípravy jedla
Výroba

Múku dáme do väčšieho hrnca a za stáleho miešania opražíme nasucho. Potom ju zalejeme horúcou vodou, rýchlo rozmiešame, postupne primiešame polovicu horúcej, roztopenej masti a osolíme. Hotový múčny šterc rozdelíme na taniere, polejeme cibuľou opraženou na zvyšnej masti a podávame s pečeným mäsom.

Ak pripravujeme šterc ako samostatný sladký pokrm, namiesto opraženou cibuľou ho polejeme roztopeným maslom a posypeme škoricou premiešanou s cukrom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa