Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Ryba na masle


Ingrediencie
  • (1 kg) ryba
  • (1 ks) cibuľa
  • (1 ks) bobkový list
  • (3 zrnká) biele korenie
  • (3 zrnká) čierne korenie
  • (1 zväzok) polievková zelenina
  • (1 lyžica) ocot
  • (2 lyžice) maslo
  • (2 lyžice) múka
  • (1/8 l) kyslá smotana
  • (1 lyžica) najemno posekaný kôpor
  • (1/2 lyžice) chren
  • (2 ks) žĺtky
  • (2 lyžice) najemno posekaná petržlenová vňať
  • cukor
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si očistíme zeleninu, pokrájame ju a vložíme do vody uvariť.

Výroba

Do vody vložíme cibuľu, rozkrojenú na polovicu, bobkový list, biele korenie, čierne korenie, osot a na záver podľa chuti osolíme.
Po niekoľkých minútach pridáme na kúsky pokrájanú rybu, dovaríme a ak je ryba mäkká vypneme a necháme postáť.
Pripravíme s zápražku z masla, múky a rybieho vývaru, pridáme smotanu, najemno pokrájaný kôpor, cukor, čierne korenie, soľ a chren.
Všetko spolu zmiešame a necháme uvariť.
Znova necháme odstavené.

Dokončenie

Do odstátej omáčky pridáme jemne pokrájaný zelený kôpor.
Hotové jedlo servírujeme spolu so zemiakmi, kt. sme si nechali uvariť v slanej vode.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 22 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa