Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Štvrtok, 29 Júl 2021 · Dvojica #2
Ryby a plody mora

Špecialita “rybárskej koliby”


Ingrediencie
  • 2 menšie ryby, soľ, 1 dl oleja, rasca, mletá červená paprika.
  • Plnka: 2 menšie ryby, soľ, 3 zrnká čierneho korenia, 1 lyžička octu, 300 g čerstvých húb, 50 g masla, mleté čierne korenie, 1 vajce, trocha strúhanky.
Popis prípravy jedla
Výroba

Ryby očistíme, vypitveme, naplníme plnkou a otvory spojíme ihlicami alebo špáradlami. Osolíme, dáme do vymasteného pekáča, posypeme rascou, mletou červenou paprikou a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Na jednu porciu dáme 1 porciu ryby. Plnka: ryby očistíme, vypitveme, dáme do vriacej a osolenej vody. Pridáme celé čierne korenie a ocot, uvaríme do mäkka, vykostíme a posekáme nadrobno. Očistené huby uvaríme v osolenej vode, scedíme, posekáme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s trochou soli, pridáme mleté čierne korenie, posekané huby, vajce, posekané ryby, podľa potreby strúhanku a premiešame

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 2 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa