Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 30 Júl 2021 · Dvojica #3
Polievky

“Štedrovečerná máčanka”


Ingrediencie
  • 1,5 l šťavy z kyslej kapusty, 40 g sušených húb, 2 lyžice hladkej múky, 200 ml sladkej smotany, 1 strúčik cesnaku, čerstvo potlčené čierne korenie, morská soľ, 40 g cibule, 20 g rastlinného masla, 50 g údenej slaniny
Popis prípravy jedla
Výroba

Šťavu z kyslej kapusty uvaríme spolu s vopred umytými, namočenými a scedenými hubami. Z múky a zo smotany urobíme zátrepku, ktorú vlejeme do šťavy z kyslej kapusty a dobre povaríme. Nakoniec máčanku ochutíme rozotretým cesnakom, mletým čiernym korením, soľou a zamiešame do nej pokrájanú cibuľu opraženú na masle a pokrájanú, vyškvarenú slaninu. Podávame s čiernym chlebom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 30 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa