Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Sumec na kyslej kapuste


Ingrediencie
  • (600 g) očistený sumec
  • soľ
  • (500 g) kyslá kapusta
  • (50 g) údená slanina
  • (40 g) hladká múka
  • (40 g) cibuľa
  • (1 lyžička) červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • (0,25 l) kyslá smotana
Popis prípravy jedla
Príprava

Najpriv si pripravíme sumca, očistíme si ho, odstránime kosti, rozkrojíme na porcie, nasolíme a necháme poležať.

Výroba

DO hrnca si pridáme nadrobno pokrájanú kyslú smotanu, polejeme horúcou vodou a necháme variť.
Do panvice si vložíme na kocky pokrájanú slaninu, zasypeme múkou a urobíme svetlú zápražku. Postupne primiešame postrúhanú cibuľu, červenú papriku, mleté čierne korenie, rascu, pomiešame a vylejeme do kapusty.
Všetko spolu pomiešame, pridáme nakrájané a odležané porcie sumca a varíme , pokým mäso nezmäkne.

Dokončenie

Na záver pridáme do kapusty kyslú smotanu, povaríme, podľa chuti dosolíme a servírujeme spolu s chlebom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 13 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa