Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Sumec na kyslej smotane


Ingrediencie
  • (600 g) očistený sumec
  • soľ
  • (0,1 l) biele víno
  • (0,25 l) voda
  • (60 g) koreňová zelenina
  • (1 ks) bobkový list
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • (30 g) cibuľa
  • (80 g) údená slanina
  • červená paprika
  • (0, 25l) kyslá smotana
Popis prípravy jedla
Príprava

Mäso, kt. získame z očisteného sumca si poumývame a necháme vysušiť.

Výroba

Do mäsa si urobíme niekoľko zárezov a do každého jedného vložíme plátok slaniny.
Celú zmes si osolíme a necháme odstáť.
Do hrnca si nalejeme víno a vodu, necháme zovrieť, postupne pridáme zeleninu, kt. si očistíme a postrúhame, bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie, na kolieska pokrájanú cibuľu, soľ a varíme, pokým nezmäkne zelenina.
Do pekáča si vložíme na kocky pokrájanú slaninu, na ňu položíme rybu a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.

Dokončenie

Pri pečení rybu polievame vínovou polievkou.
Krátko pred dopečením posypeme povrch červenou paprikou, polejeme kyslou smotanou a dopečieme.
Hotové jedlo servírujeme spolu s ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 13 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa