Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 9 Máj 2021 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

“Tatarčané “pirohy


Ingrediencie
  • 50 g pohánkovej múky, 600 g hrubej múky, soľ, voda, 100 g cibule, 120 g rastlinného masla
  • Plnka:500 g tvrdého tvarohu, 1 vajce, soľ
Popis prípravy jedla
Výroba

Z obidvoch druhov múky, zo soli a z vody pripravíme mäkšie cesto, ktoré rozvaľkáme, pokrájame na štvorce a naplníme plnkou z postrúhaného tvarohu vymiešaného s vajcom a so soľou. Štvorce zlepíme do tvaru trojuholníkov a uvaríme v osolenej vode. Uvarené pirohy vyberieme, opláchneme teplou vodou a každú porciu polejeme pokrájanou cibuľou opraženou na masle.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa