Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Tempura


Ingrediencie
  • (500 g) rybie filé
  • (1 lyžica) ryžová múka
  • (3 lyžice) pšeničná múka
  • (3 ks) vaječné bielky
  • (1/2 lyžice) dezertné víno
  • (1-2 ks) cibuľa
  • (2-3 ks) paprika
  • zeler
  • OMáčka:
  • (3-4 lyžice) dezertné víno
  • (1 ks) nakladaný zázvor
  • (3 lyžice) polievkové korenie
  • (3/4 šálky) voda
  • (1 ks) reďkovka
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si rybe filé a pokrájame ich na menšie kúsky( plátky).
Do misky si postupne pridávame a primiešavame ryžovú a pšeničnú múku, vaječné bielka, voda, víno a vypracujeme cesto.

Výroba

Pokračujeme tým, že si papriku, cibuľu a zeler pokrájame na plátky a spolu s mäsom zapracujeme do cesta.
Cesto následne vylejeme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
Omáčka:
Do vody si primiešame najemno posekaný zázvor, pridáme víno, polievkové korenie a necháme povariť.
Zmes následne necháme vychladnúť, nalejeme do šálok a pridáme postrúhanú reďkovku.

Dokončenie

Hotovú upečenú rybu a zeleninu si pri servírovaní namáčame do omáčky a konzumujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 19 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa