Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Ůhor na šampiónoch


Ingrediencie
  • (600 g) očistený úhor
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hladká múka
  • (50 g) maslo
  • (30 g) údená slanina
  • (100 g) šampiňóny
  • (200 g) paradajky
  • (0,25 l) kyslá smotana
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si rybu, stiahneme ju z kože, očistíme, odstránime vnútornosti, poumývame a necháme vysušiť.

Výroba

Po vysušení pokrájame na porcie, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Do panvice si vložíme maslo a nadrobno posekanú údenú slaninu, opražíme, vložíme porcie úhora a opečieme ich.
Postupne pridávame pokrájané šampiňóny, ošúpané paradajky a necháme podusiť.

Dokončenie

Na záver pridáme kyslú smotanu s trochou solí a vložíme do rúry kt. sme si vopred vyhriali zapiecť.
Hotovú rybu servírujeme spolu so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 13 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa