Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Polievky

Úhorová polievka


Ingrediencie
  • (500 g) úhor
  • (500 g) kosti
  • (125 g) údené mäso
  • (2 zväzky) polievková zelenina
  • (80 g) sušené slivky
  • (1/2 šálky) zelený hrášok
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (1/2 lyžička) cukor
  • (1 šálka) najemno pokrájaný kôpor
Popis prípravy jedla
Príprava

Do 1/4 l vody si vložíme kosti i údené mäso a necháme ich uvariť.
Ak je mäso uvarené, precedíme a vývar si uschováme.

Výroba

Do vývaru pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, hrášok a sparené slivky.
Necháme variť a po niekoľkých minútach pridáme na porcie pokrájaného úhora.
Necháme povariť a na záver pridáme soľ, podľa chuti korenie a kôpor.
Všetko spolu povaríme a hneď po vypnutí odstavíme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 22 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa