Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Vypražený ostriež


Ingrediencie
  • (600 g) očistený ostriež
  • soľ
  • citrónová šťava
  • hladká múka
  • (2 ks) vajcia
  • strúhanka
  • (80 g) maslo
  • (60 g) cibuľa
  • zelený petržlen
  • (20 g) maslo
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si upravíme rybu( očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, ), neskôr ju nasolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme najprv v hladkej múke, neskôr v rozšľahanom vajíčku a na záver v strúhanke.

Výroba

Do panvice si vložíme hrudku masla, necháme ju rozpustiť, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu a opražíme ju.
Postupne pridávame posekaný zelený petržlen a po opražení vyberieme spolu s cibuľou.
Do tejto rozpálenej masti vložíme porcie ryby a necháme opražiť z oboch strán.

Dokončenie

Hotovú rybu si naservírujeme na tanier, polejeme maslom, kt. sme si rozpustili, obložíme cibuľou, zeleným petržlenom a ako oblohu servírujeme zemiaky al. zeleninový šalát.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 13 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa