Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Zapekaný zubáč so zemiakmi a parmezánom


Ingrediencie
  • (600 g) očistený zubáč
  • soľ
  • (30 g) maslo
  • (400 g) v šupe uvarené zemiaky
  • (0,25 l) sladká smotana
  • (2 ks) žĺtky
  • (10 g) hladká múka
  • (50 g) postrúhaný parmezán
  • mleté čierne korenie
  • (50 g) rozpustené maslo
Popis prípravy jedla
Výroba

Na začiatok si ako obvykle pripravíme zubáča( očistíme, vypitveme, umyjeme) a vložíme ho do vriacej slanej vody a necháme povariť.
Dno ohňovzdornej nádoby vymažeme maslom, pridáme na kolieksa pokrájané zemiaky, na ne vrstvu ryby, nalejeme kyslú smotanu, v kt. sme rozmiešali žĺtky, múku, syr, mleté čierne korenie, maslo a soľ.
Takto pripravené jedlo vložíme do vyhriatej rúry a necháme zapiecť.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa