Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Piatok, 6 Aug. 2021 · Dvojica #7
Ryby a plody mora

Zubáč s petržlenom


Ingrediencie
  • (600 g) očistený zubáč
  • (1 ks) citrón
  • soľ
  • bylinky zeleného petržlenu
  • (80 g) maslo
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si zoberieme zubáča, očistíme si ho, vyberieme vnútornosti, dobre poumývame a vysušíme.

Výroba

Takto pripravenú rybu si pokrájame na menšie kúsky a každý kúsok 2x zarežeme.
Do týchto zárezov si vložíme na kolieska pokrájaný citrón a nasolíme ho.
Na záver obsypeme rybu ešte jemne posekanými bylinkami.

Dokončenie

Do rajnice si vložíme hrudku masla, necháme ju rozpáliť, pridáme zubáča a necháme ho opiecť.
Opečené porcie na záver pokvapkáme citrónovou šťavou a servírujeme so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa